Stomatološka ordinacija Trešnjo

Konzervativna stomatologija

Konzervativna_stomatologija2_TresnjoOrdinacija Trešnjo provodi terapije karijesom zahvaćenih zuba, traumatskih oštećenja zuba i endodontske tretmane zuba korištenjem savremenih metoda i najnovije tehnologije. To omogućava kratkotrajnu i bezbolnu terapiju, koja se uglavnom radi tokom jedne posjete.

Konzervativne metode koje primjenjujemo se odnose na sanacije oštećenja tvrdih zubnih tkiva, odnosno caklina i dentina koje mogu biti urođene ili stečene vremenom

Tokom terapije odstranjuje se karijesom zahvaćeno zubno tkivo sve do zdravog područja, da bi se radio ispun kaviteta, najčešće kompozitnim materijalima.

Poslije oblikovanja ispuna i usklađivanja okluzije, ispun se polira do glatkoće i sjaja prirodnog zuba, te se koristi kompozit sa visokim estetskim i funkcionalnim karakteristikama. Također se velika pažnja posvećuje rasponu nijansi boja kompozita kako bi se postigla prirodna boja zuba.

Endodoncijom se saniraju bolesti pulpe zuba. Inficirana pulpa zuba vodi do upale, a jedan od simptoma je bol koji je jako neugodan.

Liječenje kanala zuba nastojimo obaviti u što kraćem periodu, čime nastojimo umanjiti stres kod pacijenata i brinuti se o vremenu pacijenata potrebnom  za ove tretmane.

Više o endodotskom tretmanu liječenja možete pogledati u priloženom videu: